Chřest v omáčce

Ve slané vodě uvařený chřest vložíme do omáčky upravené z máslové jíšky a vody, v níž chřest se vařil; opepříme, přisolíme, okyselíme citronovou šťavou a přisypeme jemně sekanou zelenou petrželku. Chřest podáváme jako předkrm, ale také jako samostatný pokrm s dušenou rýží nebo s vařenými makarony posypanými parmezánem. Týmž způsobem upravujeme reveň. Oloupanou reveň nakrájíme, spaříme a dáme okapati, pak ji v máslové omáčce udusíme do měkka. Chutná dobře s dušenou rýží. Také nedozrálý klas kukuřičný, pokud je měkký a nazelenalý, tímto způsobem upravený, chutná velmi dobře dětem. Též kapustová poupata dobře očištěná, spařená, do měkka uvařená a upravená tímto způsobem jsou velice dobrá.

Rozpočet pro 5 osob:
Na 50 dkg chřestu si upravíme omáčku ze 3 dkg másla a 5 dkg mouky - zelená petržel - 1 citron - sůl.

 

 

Chcete mi poslat své TIP recepty v elektronické podobě?
Ráda je na stránky přidám.
Kontaktujte mě na mailu: fotodoma@gmail.com

Odkaz na stránku Chřest v omáčce

Chcete odkázat na tento recept?
Stačí do zdrojového kódu vašich webových stránek vložit následující kód:

<a href="http://tiprecepty.cz/recepty/chrest-v-omacce/">Chřest v omáčce</a>

V případě, že rozhraní vašeho webu vytváří odkazy samo, pak stačí vložit jen:

Chřest v omáčce na http://tiprecepty.cz/recepty/chrest-v-omacce/

 

Snubní prsteny

Svatební oznámení

Fotobanka

Svatební oznámení

Svatební oznámení

 
 

Líbí se vám tato stránka?
Dejte o ní vědět prostřednictvím odkazu na svém webu, blogu, Facebooku či sociální síti.

Chcete podpořit rozvoj těchto stránek?

Využijte odkazy na sponzory v pravém sloupci. Doporučte stránky svým známým.
Současně také sami ušetříte. Přesvědčte se sami, že ceny jsou nižší, než ve většině kamenných prodejen.
Ušetřete nákupem přímo od výrobců a potěšte sebe i své přátele.

:)

TOPlist