Dušené bifteky

Ze svíčkové si nakrájíme bifteky, nožem je naklepeme, pěkně zakulatíme, osolíme, opepříme, obalíme je v mouce a v dobře rozpáleném tuku opečeme na pánvi na každé straně 3 minuty. Opečené bifteky klademe do kastrolu na drobně nakrájenou, na másle usmaženou cibulku, zalijeme je polévkou z kostí, přikryjeme poklicí a udusíme do měkka. Udušené bifteky urovnáme na míse, polijeme trochu šťavou, ostatní šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.

K biftekům podáváme smažené brambory.

Rozpočet pro 5 osob:
75 dkg svíčkové - sůl - 5 zrnek utluč. pepře - 3 dkg mouky - 4 dkg loje - 4 dkg cibule - 5 dkg másla.
Poznámka. Bifteky naklepáváme nejlépe plochým sekáčkem neb širokým nožem, který občas namočíme do studené vody, aby se maso nechytalo. Palička maso příliš roztluče, čímž pozbývá mnoho šťávy.

 

 

Chcete mi poslat své TIP recepty v elektronické podobě?
Ráda je na stránky přidám.
Kontaktujte mě na mailu: fotodoma@gmail.com

Odkaz na stránku Dušené bifteky

Chcete odkázat na tento recept?
Stačí do zdrojového kódu vašich webových stránek vložit následující kód:

<a href="http://tiprecepty.cz/recepty/dusene-bifteky/">Dušené bifteky</a>

V případě, že rozhraní vašeho webu vytváří odkazy samo, pak stačí vložit jen:

Dušené bifteky na http://tiprecepty.cz/recepty/dusene-bifteky/

 

Snubní prsteny

Svatební oznámení

Fotobanka

 
 

Líbí se vám tato stránka?
Dejte o ní vědět prostřednictvím odkazu na svém webu, blogu, Facebooku či sociální síti.

Chcete podpořit rozvoj těchto stránek?

Využijte odkazy na sponzory v pravém sloupci. Doporučte stránky svým známým.
Současně také sami ušetříte. Přesvědčte se sami, že ceny jsou nižší, než ve většině kamenných prodejen.
Ušetřete nákupem přímo od výrobců a potěšte sebe i své přátele.

:)

TOPlist