Francouzská zeleninová polévka

Hovězí maso (od péra) vložíme do studené osolené vody a vaříme je asi 1/2 hodiny. Potom přidáme k masu kořenovou, na jemné nudličky nakrájenou zeleninu, rovněž tak nakrájenou, ale spařenou kapustu, pak přidáme ještě do polévky oloupanou, na kostečky nakrájenou brukev, na růžičky rozebraný květák, zelený hrášek a polévku vaříme dále tak dlouho, až všechna zelenina i maso změkne. Před podáváním maso vyndáme, nakrájíme je na kostečky, vložíme zpět do polévky, načež obarvíme polévku odvarem z cibule usmažené na másle, přidáme sekanou zelenou pažitku nebo zelenou petrželku a jako vložku dáme do polévky mozečkovou nebo vaječnou ssedlinu.

Rozpočet pro 5 osob:
50 dkg hov. masa (péra) - sůl – 1/4 celeru – 1/2 malé mrkvičky - malý kousek kořínku petržele - 1/4 kapusty – 1/2 malého květáku - 1 menší brukev - 10 dkg zel. hrášku - 2 dkg cibule – 1/2 dkg másla - zelená petrželka neb pažitka.

 

 

Chcete mi poslat své TIP recepty v elektronické podobě?
Ráda je na stránky přidám.
Kontaktujte mě na mailu: fotodoma@gmail.com

Odkaz na stránku Francouzská zeleninová polévka

Chcete odkázat na tento recept?
Stačí do zdrojového kódu vašich webových stránek vložit následující kód:

<a href="http://tiprecepty.cz/recepty/francouzska-zeleninova-polevka/">Francouzská zeleninová polévka</a>

V případě, že rozhraní vašeho webu vytváří odkazy samo, pak stačí vložit jen:

Francouzská zeleninová polévka na http://tiprecepty.cz/recepty/francouzska-zeleninova-polevka/

 

Snubní prsteny

Svatební oznámení

Fotobanka

Svatební oznámení

Svatební oznámení

 
 

Líbí se vám tato stránka?
Dejte o ní vědět prostřednictvím odkazu na svém webu, blogu, Facebooku či sociální síti.

Chcete podpořit rozvoj těchto stránek?

Využijte odkazy na sponzory v pravém sloupci. Doporučte stránky svým známým.
Současně také sami ušetříte. Přesvědčte se sami, že ceny jsou nižší, než ve většině kamenných prodejen.
Ušetřete nákupem přímo od výrobců a potěšte sebe i své přátele.

:)

TOPlist