Hovězí pečeně anglická

(Roastbeef)

Maso z hovězího roštěnce (hřbetu) prvotřídního kusu, nejlépe volské, dobře odleželé, zbavíme kostí, kůže a tuku, naklepeme je, osolíme a opepříme a opečeme je v rozpáleném loji na pekáči v troubě na každé straně 10 minut, a to tak, aby pečeně byla uvnitř krvavá. Pak lůj slijeme, do pekáče nalijeme rozpálené máslo a maso opékáme na každé straně 8 minut, aby se utvořila šťáva. Pak maso tence nakrájíme, polijeme šťavou a pečeni podáváme obloženou různou zeleninou, smaženými brambory, se saláty, ale také jen s hořčicí. Chceme-li připraviti více omáčky, musíme šťávu zaprášiti moukou, zalíti polévkou z kostí a povařiti.

Rozpočet pro 5 osob:
1 kg roštěnce (nízký bok) - sůl - pepř - 10 dkg loje - 8 dkg másla - (1 dkg mouky).

 

 

Chcete mi poslat své TIP recepty v elektronické podobě?
Ráda je na stránky přidám.
Kontaktujte mě na mailu: fotodoma@gmail.com

Odkaz na stránku Hovězí pečeně anglická

Chcete odkázat na tento recept?
Stačí do zdrojového kódu vašich webových stránek vložit následující kód:

<a href="http://tiprecepty.cz/recepty/hovezi-pecene-anglicka/">Hovězí pečeně anglická</a>

V případě, že rozhraní vašeho webu vytváří odkazy samo, pak stačí vložit jen:

Hovězí pečeně anglická na http://tiprecepty.cz/recepty/hovezi-pecene-anglicka/

 

Snubní prsteny

Svatební oznámení

Fotobanka

Svatební oznámení

Svatební oznámení

 
 

Líbí se vám tato stránka?
Dejte o ní vědět prostřednictvím odkazu na svém webu, blogu, Facebooku či sociální síti.

Chcete podpořit rozvoj těchto stránek?

Využijte odkazy na sponzory v pravém sloupci. Doporučte stránky svým známým.
Současně také sami ušetříte. Přesvědčte se sami, že ceny jsou nižší, než ve většině kamenných prodejen.
Ušetřete nákupem přímo od výrobců a potěšte sebe i své přátele.

:)

TOPlist