Kapustová polévka s hříbky

Očištěné hříbky nakrájíme na plátky a udusíme je na másle s nakrájenou cibulkou. Udušené hříbky jemně usekáme. Zvlášť si udusíme na másle s cibulkou na nudličky nakrájenou, spařenou kapustu. Usekané hříbky smícháme s kapustou. Procezenou polévku z vyvařených hovězích kostí zahustíme řídkou žlutou jíškou, přidáme do ní zelený hrášek, spařenou rýži a hříbky s kapustou. Takto připravenou polévku dobře povaříme. Nežli polévku podáváme, zamícháme do ní sekanou zelenou pažitku nebo petrželku. Na dušení kapusty můžeme použíti místo másla nakrájenou slaninu nebo tučnou šunku. Místo čerstvých hříbků můžeme dáti suché hříbky, dříve v mléce dobře povařené.

Rozpočet pro 5 osob:
1,25 l vody - sůl - 25 dkg kosti - 2 dkg másla - 2 dkg mouky - 5 dkg zeleného hrášku - 3 dkg skelné rýže - 15 dkg hříbků neb 1/2 dkg suchých hříbků - 1/8 l mléka - 3 dkg másla - 3 dkg cibule celkem - 1/2 hlávky kapusty (t. J. 25 dkg) - zelená pažitka neb petrželka.

 

 

Chcete mi poslat své TIP recepty v elektronické podobě?
Ráda je na stránky přidám.
Kontaktujte mě na mailu: fotodoma@gmail.com

Odkaz na stránku Kapustová polévka s hříbky

Chcete odkázat na tento recept?
Stačí do zdrojového kódu vašich webových stránek vložit následující kód:

<a href="http://tiprecepty.cz/recepty/kapustova-polevka-s-hribky/">Kapustová polévka s hříbky</a>

V případě, že rozhraní vašeho webu vytváří odkazy samo, pak stačí vložit jen:

Kapustová polévka s hříbky na http://tiprecepty.cz/recepty/kapustova-polevka-s-hribky/

 

Snubní prsteny

Svatební oznámení

Fotobanka

Svatební oznámení

Svatební oznámení

 
 

Líbí se vám tato stránka?
Dejte o ní vědět prostřednictvím odkazu na svém webu, blogu, Facebooku či sociální síti.

Chcete podpořit rozvoj těchto stránek?

Využijte odkazy na sponzory v pravém sloupci. Doporučte stránky svým známým.
Současně také sami ušetříte. Přesvědčte se sami, že ceny jsou nižší, než ve většině kamenných prodejen.
Ušetřete nákupem přímo od výrobců a potěšte sebe i své přátele.

:)

TOPlist