Květák smažený

Květák opereme ve slané vodě a pak na polovic ve slané vodě uvaříme a necháme okapat. Uvařený nakrájíme na plátky, obalíme v husté máslové omáčce a necháme ve studenu ztuhnouti. Když omáčka ztuhla, obalíme květák ve strouhané housce a v rozpáleném omastku do červena usmažíme. Podáváme jej s dušeným špenátem.

Omáčka: z másla a mouky upraví se světlá jíška, osolí se, zalije polévkou neb vodou, přidá žloutek a trochu květu.

Rozpočet pro 5 osob:
1 růže květáku - 4 dkg másla - 5 dkg mouky - žloutek - sůl - tlučený květ.

Celer upravuje se týmž způsobem.

Také můžeme květák ne příliš do měkka uvařený, osolený, omoučený namáčeti v rozšlehaném vajíčku, pak obaliti ve strouhané housce a usmažiti v rozpáleném másle do růžova.

Celé hlavičky velkých hřibů naplocho nakrájené, osolené, pomoučené, namočené ve vajíčku, obalené strouhanou houskou a usmažené jsou velice chutné s dušeným špenátem.

Rozpočet pro 5 osob:
5 hlaviček velkých hřibů - sůl - 3 dkg mouky - 1 vejce - 8 dkg strouhané housky - 15 dkg převařeného másla na smažení.

 

 

Chcete mi poslat své TIP recepty v elektronické podobě?
Ráda je na stránky přidám.
Kontaktujte mě na mailu: fotodoma@gmail.com

Odkaz na stránku Květák smažený

Chcete odkázat na tento recept?
Stačí do zdrojového kódu vašich webových stránek vložit následující kód:

<a href="http://tiprecepty.cz/recepty/kvetak-smazeny/">Květák smažený</a>

V případě, že rozhraní vašeho webu vytváří odkazy samo, pak stačí vložit jen:

Květák smažený na http://tiprecepty.cz/recepty/kvetak-smazeny/

 

Snubní prsteny

Svatební oznámení

Fotobanka

Svatební oznámení

Svatební oznámení

 
 

Líbí se vám tato stránka?
Dejte o ní vědět prostřednictvím odkazu na svém webu, blogu, Facebooku či sociální síti.

Chcete podpořit rozvoj těchto stránek?

Využijte odkazy na sponzory v pravém sloupci. Doporučte stránky svým známým.
Současně také sami ušetříte. Přesvědčte se sami, že ceny jsou nižší, než ve většině kamenných prodejen.
Ušetřete nákupem přímo od výrobců a potěšte sebe i své přátele.

:)

TOPlist