Ovarová polévka

V osolené vodě s nakrájenou zeleninou a cibulí povaříme očištěnou vepřovou hlavu (bez mozečku). Měkkou hlavu vyndáme a do polévky, stále míchajíce, zavaříme krupici. Nebo vložíme do polévky zvlášť udušené kroupy. Před podáváním přidáme zelenou sekanou petrželku, okořeníme ji tlučeným pepřem a podáváme.

Vepřovou hlavu upravíme na mísu a podáváme k ní ustrouhaný křen, nebo kdo rád s hořčicí a chlebem, aneb kyselý křen s jablky.

Rozpočet pro 5 osob:
2 l vody - sůl - 10 dkg zeleniny - 3 dkg cibule - 1/2 vepřové hlavy - 2 dkg krupice neb udušené krupky - (2,5 dkg krup - 4 dkg másla a 0,75 l polévky z hlavy) - zelená petržel - tlučený pepř.

 

Chcete mi poslat své TIP recepty v elektronické podobě?
Ráda je na stránky přidám.
Kontaktujte mě na mailu: fotodoma@gmail.com

Odkaz na stránku Ovarová polévka

Chcete odkázat na tento recept?
Stačí do zdrojového kódu vašich webových stránek vložit následující kód:

<a href="http://tiprecepty.cz/recepty/ovarova-polevka/">Ovarová polévka</a>

V případě, že rozhraní vašeho webu vytváří odkazy samo, pak stačí vložit jen:

Ovarová polévka na http://tiprecepty.cz/recepty/ovarova-polevka/

 

Snubní prsteny

Svatební oznámení

Fotobanka

Svatební oznámení

Svatební oznámení

 
 

Líbí se vám tato stránka?
Dejte o ní vědět prostřednictvím odkazu na svém webu, blogu, Facebooku či sociální síti.

Chcete podpořit rozvoj těchto stránek?

Využijte odkazy na sponzory v pravém sloupci. Doporučte stránky svým známým.
Současně také sami ušetříte. Přesvědčte se sami, že ceny jsou nižší, než ve většině kamenných prodejen.
Ušetřete nákupem přímo od výrobců a potěšte sebe i své přátele.

:)

TOPlist