Paštika z vepřových neb telecích jater

Syrová, odblaněná vepřová nebo telecí játra, vařené brambory, na sádle usmaženou cibuli umeleme dvakrát na masovém stroji. Pak je sítem prolisujeme, načež přidáme vejce, rozpuštěné sádlo, kousek sekané slaniny, tlučený bílý pepř, sůl, na špičku nože paštikového koření a utřenou sardeli. Vše dobře umícháme, vložíme do porculánového, máslem nebo sádlem vymazaného hrnku, povážeme pergamenovým papírem a paštiku vaříme v páře na plotně 2 hodiny. Uvařenou vyklopíme a úplně studenou nakrájíme.

Rozpočet pro 5 osob:
25 dkg vepřových nebo telecích jater - 30 dkg brambor - 3 dkg cibule - 3 dkg sádla na usmažení - 2 dkg rozpuštěného sádla - 3 dkg slaniny - 1 vejce - sůl - 4 zrnka bílého tlučeného pepře - na špičku nože paštikového koření a 1 sardelku - 4 dkg sádla na vymaštění nádoby.

 

 

Chcete mi poslat své TIP recepty v elektronické podobě?
Ráda je na stránky přidám.
Kontaktujte mě na mailu: fotodoma@gmail.com

Odkaz na stránku Paštika z vepřových neb telecích jater

Chcete odkázat na tento recept?
Stačí do zdrojového kódu vašich webových stránek vložit následující kód:

<a href="http://tiprecepty.cz/recepty/pastika-z-veprovych-neb-telecich-jater/">Paštika z vepřových neb telecích jater</a>

V případě, že rozhraní vašeho webu vytváří odkazy samo, pak stačí vložit jen:

Paštika z vepřových neb telecích jater na http://tiprecepty.cz/recepty/pastika-z-veprovych-neb-telecich-jater/

 

Snubní prsteny

Svatební oznámení

Fotobanka

 
 

Líbí se vám tato stránka?
Dejte o ní vědět prostřednictvím odkazu na svém webu, blogu, Facebooku či sociální síti.

Chcete podpořit rozvoj těchto stránek?

Využijte odkazy na sponzory v pravém sloupci. Doporučte stránky svým známým.
Současně také sami ušetříte. Přesvědčte se sami, že ceny jsou nižší, než ve většině kamenných prodejen.
Ušetřete nákupem přímo od výrobců a potěšte sebe i své přátele.

:)

TOPlist