Polévka rybí

Do osolené vody na polévku vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (nejvíce celeru) a vše dobře povaříme. Hlavu kapra, zbavenou skřelí, zalijeme vodou a vaříme zvlášť asi 10 minut. Maso z hlavy zbavíme kostí a přidáme k zeleninové polévce s procezenou polévkou z hlavy. Nyní zahustíme polévku žlutou jíškou a dobře povaříme. Vnitřnosti, dobře oprané, nakrájíme, vložíme do polévky a povaříme je nejméně 20 minut. Před podáváním okořeníme polévku tlučeným květem, zelenou pažitkou a podáváme k ní na nudličky nakrájenou a na másle usmaženou housku. V polévce můžeme povařiti na růžičky rozebraný květák. Na nudličky nakrájenou zeleninu můžeme dříve na másle usmažiti a pak dáti teprve vařiti.

Rozpočet pro 5 osob:
8 dkg zeleniny - sůl - 4 dkg másla - 5 dkg mouky - játra - jikry neb mléčí - rybí hlava z kapra - na špičku nože tlučeného květu - pažitka - 15 dkg květáku - 8 dkg housky - 1 dkg másla.

 

 

Chcete mi poslat své TIP recepty v elektronické podobě?
Ráda je na stránky přidám.
Kontaktujte mě na mailu: fotodoma@gmail.com

Odkaz na stránku Polévka rybí

Chcete odkázat na tento recept?
Stačí do zdrojového kódu vašich webových stránek vložit následující kód:

<a href="http://tiprecepty.cz/recepty/polevka-rybi/">Polévka rybí</a>

V případě, že rozhraní vašeho webu vytváří odkazy samo, pak stačí vložit jen:

Polévka rybí na http://tiprecepty.cz/recepty/polevka-rybi/

 

Snubní prsteny

Svatební oznámení

Fotobanka

 
 

Líbí se vám tato stránka?
Dejte o ní vědět prostřednictvím odkazu na svém webu, blogu, Facebooku či sociální síti.

Chcete podpořit rozvoj těchto stránek?

Využijte odkazy na sponzory v pravém sloupci. Doporučte stránky svým známým.
Současně také sami ušetříte. Přesvědčte se sami, že ceny jsou nižší, než ve většině kamenných prodejen.
Ušetřete nákupem přímo od výrobců a potěšte sebe i své přátele.

:)

TOPlist