Polévkové koření do slabších polévek

V kastrole usmažíme do světlehněda na 10 dkg dobře rozehřátého másla, 50 dkg na nudličky nakrájené mrkve a 50 dkg rozkrájené cibule, pak zalijeme poněkud vodou a podusíme. Do hrnce dáme 60 dkg rozkrájeného celeru, petržele, póru, chřestu, květáku, 2 hřiby nebo suché houby (1 dkg), asi 30 g smíšeného utluč. koření, a to: bílý pepř, hřebíček, muškátový oříšek, nové koření (toho nejméně), bobkový list, to vše osolíme, přidáme usmaženou mrkev a cibuli, přilijeme vody a vaříme tak dlouho, až je z toho polotekutá kaše, kterou pak plátnem procedíme.

Mezitím uvaříme si v jiném hrnci 2,5 kg morkových kostí, 2 kg hovězího masa, 1/2 rozkráj. hovězího srdce a 1/2 staré slepice. Vyvařenou polévku procedíme plátnem, z vychladlé odstraníme tuk, vše smícháme se zeleninou, a to na 2,5 kg zeleninového vývaru 1,5 litru polévky, znovu procedíme, nalijeme do lahví a ve studenu uschováme.

Rozpočet pro 5 osob:
1 lžíce koření.

 

 

Chcete mi poslat své TIP recepty v elektronické podobě?
Ráda je na stránky přidám.
Kontaktujte mě na mailu: fotodoma@gmail.com

Odkaz na stránku Polévkové koření do slabších polévek

Chcete odkázat na tento recept?
Stačí do zdrojového kódu vašich webových stránek vložit následující kód:

<a href="http://tiprecepty.cz/recepty/polevkove-koreni-do-slabsich-polevek/">Polévkové koření do slabších polévek</a>

V případě, že rozhraní vašeho webu vytváří odkazy samo, pak stačí vložit jen:

Polévkové koření do slabších polévek na http://tiprecepty.cz/recepty/polevkove-koreni-do-slabsich-polevek/

 

Snubní prsteny

Svatební oznámení

Fotobanka

Svatební oznámení

Svatební oznámení

 
 

Líbí se vám tato stránka?
Dejte o ní vědět prostřednictvím odkazu na svém webu, blogu, Facebooku či sociální síti.

Chcete podpořit rozvoj těchto stránek?

Využijte odkazy na sponzory v pravém sloupci. Doporučte stránky svým známým.
Současně také sami ušetříte. Přesvědčte se sami, že ceny jsou nižší, než ve většině kamenných prodejen.
Ušetřete nákupem přímo od výrobců a potěšte sebe i své přátele.

:)

TOPlist