Salmy z koroptví

Očištěné koroptve osolíme, protáhneme slaninou a dáme dusit na nakrájenou zeleninu, usmaženou na slanině a másle. Při dušení podléváme koroptve vařící vodou a poléváme šťavou a vínem. Měkké koroptve vyndáme, opatrně odřízneme maso na prsíčkách, uschováme zatím na teplém místě, šťavou trochu zalité. Ostatní maso z koroptví usekáme, v hmoždíři utlučeme aneb na strojku umeleme a ještě sítem prolisujeme. (Do masa můžeme přidati usmaženou žemli.) Prolisované maso se žemlí dáme do kastrolu, přidáme trochu vína, kyselé smetany, sůl, bílý pepř a vše dáme na plotnu zasmahnouti. Míšenina musí býti přiměřeně hustá. Koroptví prsíčka nakrájíme na tenké plátky, upravíme doprostřed mísy a hotové salmy klademe lžicí kolem. Maso polejeme šťavou a kolem upravíme máslové paštičky.

Rozpočet na 1 koroptev:
sůl - 3 dkg slaniny - kořeni - půl celeru - 1 petržel - 1 mrkev - 1 dkg slaniny - 3 dkg másla - 1/8 l mléka - 1/8 l vína - 1 žemle - 1 dkg másla na usmaž. žemle - 2 lžíce červ. vína - 2 lžíce kys. smetany - bílý pepř.

 

 

Chcete mi poslat své TIP recepty v elektronické podobě?
Ráda je na stránky přidám.
Kontaktujte mě na mailu: fotodoma@gmail.com

Odkaz na stránku Salmy z koroptví

Chcete odkázat na tento recept?
Stačí do zdrojového kódu vašich webových stránek vložit následující kód:

<a href="http://tiprecepty.cz/recepty/salmy-z-koroptvi/">Salmy z koroptví</a>

V případě, že rozhraní vašeho webu vytváří odkazy samo, pak stačí vložit jen:

Salmy z koroptví na http://tiprecepty.cz/recepty/salmy-z-koroptvi/

 

Snubní prsteny

Svatební oznámení

Fotobanka

Svatební oznámení

Svatební oznámení

 
 

Líbí se vám tato stránka?
Dejte o ní vědět prostřednictvím odkazu na svém webu, blogu, Facebooku či sociální síti.

Chcete podpořit rozvoj těchto stránek?

Využijte odkazy na sponzory v pravém sloupci. Doporučte stránky svým známým.
Současně také sami ušetříte. Přesvědčte se sami, že ceny jsou nižší, než ve většině kamenných prodejen.
Ušetřete nákupem přímo od výrobců a potěšte sebe i své přátele.

:)

TOPlist