Sekané hovězí řízky

Maso ze svíčkové zbavíme blan a umeleme je dvakráte na masovém strojku s houskou namočenou ve vodě. Pak do něho zamícháme sekanou slaninu, sardeli, strouhanou citronovou kůru, sůl, tlučený pepř a tolik kyselé smetany, aby se z toho daly dělati 2 cm vysoké řízky. Poté je obalíme málo moukou a osmažíme na sádle 4 minuty. V kastrole si dáme rozpálit máslo, řízky do něho vložíme, zalijeme je smetanou, ve které jsme umíchaly 2 žloutky a mouku, a dusíme je asi 1/4 hodiny. Urovnáme je na míse a polijeme omáčkou.

Rozpočet pro 5 osob:
50 dkg svíčkové - 5 dkg housky - sůl - 6 dkg slaniny - sardeli - 1 cm² citr. kůry - 4 zrnka tluč. pepře - 5 dkg sádla - 1/16 l smetany do masa - 5 dkg másla - 1/4 l kyselé smetany - 2 žloutky - 2 dkg mouky.

 

 

Chcete mi poslat své TIP recepty v elektronické podobě?
Ráda je na stránky přidám.
Kontaktujte mě na mailu: fotodoma@gmail.com

Odkaz na stránku Sekané hovězí řízky

Chcete odkázat na tento recept?
Stačí do zdrojového kódu vašich webových stránek vložit následující kód:

<a href="http://tiprecepty.cz/recepty/sekane-hovezi-rizky/">Sekané hovězí řízky</a>

V případě, že rozhraní vašeho webu vytváří odkazy samo, pak stačí vložit jen:

Sekané hovězí řízky na http://tiprecepty.cz/recepty/sekane-hovezi-rizky/

 

Snubní prsteny

Svatební oznámení

Fotobanka

Svatební oznámení

Svatební oznámení

 
 

Líbí se vám tato stránka?
Dejte o ní vědět prostřednictvím odkazu na svém webu, blogu, Facebooku či sociální síti.

Chcete podpořit rozvoj těchto stránek?

Využijte odkazy na sponzory v pravém sloupci. Doporučte stránky svým známým.
Současně také sami ušetříte. Přesvědčte se sami, že ceny jsou nižší, než ve většině kamenných prodejen.
Ušetřete nákupem přímo od výrobců a potěšte sebe i své přátele.

:)

TOPlist