Šťavnatá pečeně

Naklepané, osolené, slaninou protažené hovězí maso z kýty nebo nízký bok udusíme do měkka se zeleninou a kořením jako hovězí pečeni. Měkké nakrájíme a vložíme do jiné nádoby, podlijeme trochu šťavou a necháme přikryté na teplém místě. Zbylou vypečenou šťávu zaprášíme moukou a podusíme. Pak ji zředíme polévkou z kostí, přidáme podle chuti citr. šťávy, malý kousek kůry, do žluta upražený cukr a několik lžic dobrého červeného vína a omáčku povaříme. Maso urovnáme na mísu, polijeme procezenou šťavou a podáváme k němu kynuté knedlíky nebo moučné noky.

Chutnější a křehčí je pečeně, naložíme-li ji do másla jako svíčkovou pečeni.

Rozpočet pro 5 osob:
1 kg masa z kýty nebo nízkého boku - 6 dkg slaniny - sůl kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel) - 8 dkg másla - 5 dkg cibule - 2 zrnka nového koření - bobkový list - tymián - 4 zrnka pepře - z 1/2 citronu šťáva - malý kousek kůry - 1/16 l červeného vína - 1 dkg cukru - 2 dkg mouky.

 

 

Chcete mi poslat své TIP recepty v elektronické podobě?
Ráda je na stránky přidám.
Kontaktujte mě na mailu: fotodoma@gmail.com

Odkaz na stránku Šťavnatá pečeně

Chcete odkázat na tento recept?
Stačí do zdrojového kódu vašich webových stránek vložit následující kód:

<a href="http://tiprecepty.cz/recepty/stavnata-pecene/">Šťavnatá pečeně</a>

V případě, že rozhraní vašeho webu vytváří odkazy samo, pak stačí vložit jen:

Šťavnatá pečeně na http://tiprecepty.cz/recepty/stavnata-pecene/

 

Snubní prsteny

Svatební oznámení

Fotobanka

 
 

Líbí se vám tato stránka?
Dejte o ní vědět prostřednictvím odkazu na svém webu, blogu, Facebooku či sociální síti.

Chcete podpořit rozvoj těchto stránek?

Využijte odkazy na sponzory v pravém sloupci. Doporučte stránky svým známým.
Současně také sami ušetříte. Přesvědčte se sami, že ceny jsou nižší, než ve většině kamenných prodejen.
Ušetřete nákupem přímo od výrobců a potěšte sebe i své přátele.

:)

TOPlist