Uzená polévka s praženou krupicí

Uzenou polévku připravujeme obyčejně, vaříme-li uzené maso. Ku příkladu na knedlíky s uzeným masem nebo bramborový závin s uzeným masem a pod. Při tom vždy přihlížíme, abychom měly chutné maso a proto ho vkládáme do vařící vody, takže polévka jest méně chutná.

Pro lepší chuť upravíme uzenou polévku takto: Z uvařeného masa polévku procedíme, podle chuti osolíme, přidáme do ní na nudličky nakrájenou kořennou zeleninu, máslovou jíšku a na másle usmaženou krupici a polévku vaříme jen tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. Poté umícháme v polévkové míse v mléce vejce, sekanou zel. petrželku a stále míchajíce, nalijeme do ní polévku a podáváme.

Rozpočet pro 5 osob:
1,5 l polévky z uzeného masa - sůl - 8 dkg zeleniny - 2 dkg másla - 4 dkg krupice
Jíška: 1,5 dkg másla - 1,5 dkg mouky - 1/8 l mléka - 1 vejce - zelená petržel.

 

 

Chcete mi poslat své TIP recepty v elektronické podobě?
Ráda je na stránky přidám.
Kontaktujte mě na mailu: fotodoma@gmail.com

Odkaz na stránku Uzená polévka s praženou krupicí

Chcete odkázat na tento recept?
Stačí do zdrojového kódu vašich webových stránek vložit následující kód:

<a href="http://tiprecepty.cz/recepty/uzena-polevka-s-prazenou-krupici/">Uzená polévka s praženou krupicí</a>

V případě, že rozhraní vašeho webu vytváří odkazy samo, pak stačí vložit jen:

Uzená polévka s praženou krupicí na http://tiprecepty.cz/recepty/uzena-polevka-s-prazenou-krupici/

 

Snubní prsteny

Svatební oznámení

Fotobanka

 
 

Líbí se vám tato stránka?
Dejte o ní vědět prostřednictvím odkazu na svém webu, blogu, Facebooku či sociální síti.

Chcete podpořit rozvoj těchto stránek?

Využijte odkazy na sponzory v pravém sloupci. Doporučte stránky svým známým.
Současně také sami ušetříte. Přesvědčte se sami, že ceny jsou nižší, než ve většině kamenných prodejen.
Ušetřete nákupem přímo od výrobců a potěšte sebe i své přátele.

:)

TOPlist